BiltårtaBakade tårta till Viggo som fyllde 2 år. Eftersom han älskar bilar försökte jag mig på att göra en att ha på tårtan:)

Tårtan är av sockerkaksbottnar med citronkräm och vitchokladmousse i mellan. Ovanpå är det marängsmörkräm och dekorationer i sugarpaste / marsipan.

Citron och vitchokladI helgen blev det tårtbak:) Sockerkaksbottnar med fyllning av egen lemoncurd och vitchokladkräm. Fick provat min "bårdkavel" med:) krävs väl lite mer övning men... Blommorna och hjärtbården är av marsipan.


chokladmousseGjorde chokladmousse från "sommarens söta" gjorde med ett lager vit och ett lager mörk mousse. Blommor av marsipan.

Citrus och vitchokladHittade ett par gamla bilder till:) en tårta med citronkräm mellan bottnarna och vitchokladkräm utanpå samt hyvlad vitchoklad över. Hjärtarn av citrusskal.
Denna tårtan hade vi sedan som bröllopstårta när vi gifte oss:) Väldigt god och sommrig:) Går även bra att frysa, vi frös en tårta från böllopet och åt den ett år senare, minst lika god:)

Chokladspiraltårta


Hittade en till tårta från 2007, som man snurrade ihop:) unders är det en rund botten och sen gjorde man långa "remsor" som man snurrade till en spiral med smörkräm imellan... Inte den mest lyckade tårtan men.. kul idé:)

BlåbärssuffléIdag blev det blåbärsplockning och en väldigt god blåbärssufflé:) Dock sjönk den ihop lite.. Men för att vara andra gången jag gör sufflé är jag rätt nöjd iallafall:)

Isidors doptårtaGjorde denna tårta när Isidor döptes 2007, Sockerkaksbottnar med svartvinbärsmousse. Ovanpå är det smörkräm..

Recept

Om du vill ha recept på någonting får du gärna säga till så kan jagse vad jag kan fixa:) Många av tårtorna har jag kombinerat ihop egna recept på som jag inte har nedskrivna men...

Isidors ett-års tårtaEttårstårtan till Isidor:) Första försöket med två våningar.. gick sådär men....;) Den är fylld med citronfromage och hallonmousse och utanpå är det sugarpaste. Grodan och tärningarna är också av sugarpaste. Sen är den penslad med skimmerfärg.


Hade en liknande på hans barnkalas med.. Och använde samma dekorationer (ingen vågade äta dem ändå så..;)  )

Chokladdoppade jordgubbarTycker dessa blir så söta:) Jordgubbar doppade i först vit choklad och sen mörk:) Se bara till att jordgubbarna är riktigt torra innan de doppas, annars lossnar chokladen lätt...

CitronfromagetårtaMandelbotten med citronfromage och arrakschokladtryffel i.. Rosor av modelleringschoklad och bladen är citronmeliss som är penslade med äggvita och doppade i socker.

PåsktårtorPåskbakelser och tårtor med marängbotten, citronkräm, grädde och choklad... En av mina favorit-tårtor:)

Saras tårtaFödelsedagstårta till svägerskan med chokladbrownibotten och jordgubbsmousse. Rosorna är av modelleringschoklad.

Cocos och banantårta


En tårta med bananfyllning och cocos runt om. Ovanpå är maräng som jag brännt med gasbrännare.

MuffinsTvå olika muffinssorter som jag gjort till öppnaförskolan.. De är täckta med marängsmörkräm och har chokladrosor av modelleringschoklad och de nedre marsipanrosor.

Moussetårtor


En moussetårta jag gjorde till min lillebror när han fyllde 18.. Har fått en gasbrännare så jag spritsade marängsmet ovenpå och brändelite:)


Två tårtor till min födelsedag 2008...Tre lager mousse, björnbär, hallon och jordgubb med maräng på.. Rosorna är av modelleringschoklad som faktiskt är väldigt lätt att göra själv:)


Moussetårta med svartvinbär och choklad som jag gorde när jag fyllde 21.. Mamma och pappa köpte fina ljus till med;)

Simons födelsedag 2008Simon blev så trött på alla mina moussetårtor så han ville ha en vanlig gräddtårta med godis på.. Han fick iallafall stå ut med att jag provade på att göra tvåvåningstårta av den;)

TapasGjorde lite tapas när jag fyllde år 2007.. Tunnbrödsrullar med pepparrot och rostbiff, piroger med kyckling, rullar med kräftröra, filodelgsknyten med fetaost och spenat, vitlöksbröd och lite annat plock:)


Mousse med pannacotta


En moussetårta på marängbotten med ett lager pannacotta.


Mousstårta


Gateau foréstierDenna tårta bakade jag till min man för två år sedan.. Det är en chokladtårta med chokladglasyr och smörkräm mellan bottnarna.. Svamparna är gjorda  av maränger.

BilmuffinsNär min pappa fyllde 60 i somras bakade jag dessa muffins.. Han älskar Ahlgrens bilar så jag var tvungen att prova detta recept jag hittade på internet:) Vanliga mussins med sönderklippta bilar i och ovanpå är det bilfluff! (han fick även en glasstårta med Ahlgrens bilsmak som min mamma gjorde;) )

Johannes tårtaTårta jag gjorde till min svåger när han fyllde år i våras.. Fyllningen är dumlefluff och mosade hallon. Ovanpå är det marsipan och marsipanrosor och på sidorna vanlig grädde..

PåsktårtaHär är en av mina favorittårtor som jag ofta gör till påsk.. Kommer komma fler bilder på den senare:) Det är en marängbotten med citronkräm på.. Detta kombinderat med grädde och choklad kan inte bli annat än bra;)

Nathalias doptårtor


Tårtan jag gjorde till min dotters dop. Det är en chokladbrownibotten och ett lager svartvinbärsmousse, ett lager jordgubbsmousse och överst är en svartvinbärsspegel.

Blommorna är gjorda av marsipan och sugerpaste.

beställningen


en till bild på beställda tårtan..

Min första beställning!Idag har jag levererat min första beställning! 3 st tårtor till en 50-års fest! Det är citronfromagetårta på mandelbotten med ett lager chokladtryffel med arrakssmak.

Gamla tårtor

Börjar med att lägga upp bilder på ett par gamla tårtor jag har.. Skall försöka uppdatera när det bakas nytt:)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0