Underbar tävling!

Är med och tävlar om detta fina pris :)Tävla hos Sockerrus och vinn ett supersmart Macaronsetet (med macaronmatta, en decomax och en liten receptbok) från webbutiken Mika Design.

MacaronerKöpte mig en fin bok med recept på cupcakes, macaroner och cakepops av Mia Öhrn,

Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk,

Så jag gav mig på ett macaronrecept med hemmagjord hallonsylt mellan. De blev allt rätt bra :) Fanns en bra steg för steg beskrivning och tips på hur man skulle göra.
Dock kan jag tycka att mandel inte blev tillräckligt finmald trots att jag använde mandelkvarn. Någon som vill tipsa om hur ni får den finare mald eller något ställe där det finns färdigt mandelmjöl att köpa?

Dinosaurietårta

En rosa dinosaurie önskade sig sonen till barnkalaset..

Även denna, liksom polistårtan, med bananmousse, chokladmousse och jordgubbar i. Spacklad med smörkräm och täckt med hemmagjord sugarpaste. Gräset är spritsad smörkräm.


Polistårta


'

Isidors 4-årstårta som han själv komponerat. det skulle vara en polistårta och fyllningen skulle vara banan, choklad och jordgubb. Tycker att det var väldigt bra kombinerat :)

Sockerkaksbotten, ett lager bananmousse, ett lager chokladmousse samt mosade jorgubbar.
Spacklad med smörkräm och täckt med sugarpaste. Bilen är i sugarpaste och gräset är spritsad glasyr.


Min nya favorit!!Äntligen fick jag köpt mig en Kitchen Aid! Har velat ha en i flera år! En lila blev det- alltid kul med lite färg ;)

Var så klart tvungen att provbaka direkt- underbart resultat! Blev en väldigt fluffig mandelkaka.

Beställde från Bagaren och Kocken, fick med en extra skål i glas och en extra visp till. Nu skall här bakas ;)

Favorit i repris ;)Detta är nog en av mina populäraste tårtor. Chokladbrowniebotte, tropisk mousse samt passionsfruktsspegel. Runt är en chokladkrage.

Tyvärr hittade hunden denna tårta innan vi skulle äta, så hon tryckte i sig halva- så den är tydligen god enligt hundar också ;)

Glutenfria cupcakes recept

Här kommer recept på glutenfria cupcakes. Har hört att de skall vara godast med just glutenfri mjölmix även om man kanske kunde byta ut det mot vanligt mjöl, har dock inte provat att göra med vanligt mjöl...

Glutenfria cupcakes:

 

250 g smält smör

4 ägg

3 dl socker

4 dl glutenfri mjölmix

2.5 dl snabbmarsanpulver

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

 

Vispa ägg och socker pösigt

Blanda i en annan bunke ihop alla torra ingredienser

Blanda i de torra ingredienserna i äggblandningen och häll till sist i det smälta smöret.

Fyll ca 20 muffinsformar. Man kan blanda i bär i smeten eller trycka i dem efter att man fyllt formarna.

Grädda i 200 grader i ca 15 min.


Bröllopscupcakes

Fick äran att baka cupcaks och en tårta till kompisar som gifte sig. Det blev glutenfria hallon cupcakes med marängsmörkräm på och en kalla i sugarpaste.
Bakade även en tårta som brudparet skulle äta av. Sockerkaksbotten, hallonmousse och chokladmousse. Spacklad med smörkräm och täckt med sugarpaste. Dekorationer i sugarpaste.

RSS 2.0