Choklad och hallonmousse



sockerkaksbotten, chokladmlousse och hallonmousse. spacklad med smörkräm och täckt med hemmagjord sugarpaste. Dekoration i sugarpaste och spritsad kristyr

Passionsfruktsmousse



Fick beställning på en tårta till konfirmation. Passionsfruktsmousse på chokladbrowniebotten och en passionsfruktsspegel


eftersom tårtan skulle ätas dagen efter de hämtade den och passionsfruktsspegeln gör att sugarpasten smälter fick de med dem vid sidan av och fick lägga på dem själva...

Chokladbrownie



Bakade en chokladbrownie utan mjöl i. den blev faktiskt riktigt god, smakade mycket choklad och var krämig i mitten. Till den gjorde jag vaniljglass med madagaskarvanilj.

300g mörk choklad

150g smör

1 1/4dl kakao

4st ägg

2 dl strösocker

en nypa salt

 

Smält choklad och smör över vattenbad. Låt svalna.

Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Sikta ner kakaopulvret i äggsmeten. Vänd ner chokladblandningen i smeten. Smöra och mjöla en form, ca 20x 30 cm, eller 22 cm i diameter och häll i smeten. Grädda i cirka 30 minuter i 180 grader. Låt svalna ordentligt, den är nästan godast dagen efter..


Påsktårta



Även årets påsktårta var med marängbotten och citronkräm. Dekorationen är en sugarpasteplatta med spritsat gräs pch spritsade blommor på och marsipankycklingar.

RSS 2.0