Påsktårta


Mamma och jag bakade påsktårta i helgen. Botten var en rulltårta med mandelmassa och limesaft i. På den bredde man sedan ett lager med vispad grädde och vispad creme fraiche. Därpå la man physalis, mango och fikon, tärnade och skedade över passionsfrukt. Sedan rullade man ihop tårtan, bredde på ett tunt lager vispad cremefraiche och klädde den i marsipan.

Detta var en väldigt lyckad kombination som absolut skall testas igen :)

Grape och passionsfruktsdrink



Rivet skal av grape blandas med socker. Doppa glaset i lite passionsfruktsjuice och sedan i grape-sockret
Häll i 1 dl passionsfruktsjuice och 1 dl mousserande vin, lägg i en klyfta grape, som man skalat och tagit bort hinnorna från- mums :)

Laxpizza



Denna goda pizzan åt vi i helgen:
Botten är av ciabatta mix och sen bredde man philadelphia på och kallrökt lax. Toppad med alfaalfagroddar samt ärtskott.

Helenas tårta

Bakade en tårta till Helena som tack för att hon försöker fixa ny design till mina bloggar :)
Både hon och hennes man fyllde 28 så de fick en gemensam tårta :)


Sockerkaksbotten med hallonmousse och vaniljmousse, täckt med marängsmörkräm och dekorerad med marsipan och sockerkulor.

Tårta till Johannes



Bakade två tårtor till min svåger när han fyllde: Chokladbottnar, hallonmousse, apelsinkräm och grädde. Täckta med chokladkräm och grädde. Dekoration i sugarpaste.
'

Japp, han fick välja text själv, och jag går med på att skriva nästan allt så.. Johannes 4-president tyckte han passade bra.. ;)

Malenas tårta



Chokladbotten med ett lager hallonmousse, ett lager hasselnötsmousse, täckt med vaniljmousse och marsipan. Dekorationer i sigarpaste och spritsad med kristyr... Använde tyvärr fel sorts bakplåtspapper vilket gjorde att marsipanen inte bler helt 100 utan gick lite sönder....


Citronpaj med marängtäcke

Gjorde en citronpaj med hallonmarängtäcke.

Emmas tårta



Bakade en tårta till Emma som fyllde år idag. Chokladbotten och fylld med hallonmousse samt vaniljmousse och täckt med chokladkräm. Dekorationer i sugarpaste.


Lillebrors underbara desserter

Läger upp ett par bilder på desstererna min bror gjorde i helgen. Tyvärr glömde jag min bra kamera så bilderna är inte superskarpa men..

Citronkaka med hemmagjord citronglass på...


Marängsvan med mascarponekräm på en hallonsjö:) Riktigt gott:)

RSS 2.0