50 års-muffinsI helgen firade min man och jag 50 årsdag (fyller båda 25 i år..) och då bakade jag cupcakes.. Det blev glutenfria cupcakes med smörkräm på och sugarpaste. Provade Dr. Otgers (stavas?) sockermassa och den var riktigt lätt att arbeta med, dock tycker jag den va lite för söt jämfört med hemmagjord...
Formarna är från Åhlens, jättesöta men lite för tunna, men i en muffinsplåt höll de formen riktigt bra...

Rint spritsade jag med kristyr och blommorna är i sugarpaste.

Muffinsställningen är köpt på Clas Ohlson för 149 kr, tyvärr var det i nåt begränsat sortiment så det var svårt att få tag på.. men ett hittade tillslut min svägerska :)

Kommer lägga ut receptet på cupcaksen för de blev riktigt goda- och det är bra att ha ett glutenfritt recept :)

sushi


Gav mig på att göra sushi igen- denna gången blev det ett riktigt lyckat resultat :) Har lärt mig att riser måste kallna rätt mkt för att det skall gå att forma bra.. Tycker dock att det blev lite sött om man följde receptet på paketet och till nästa gång skall jag nog minska en hel del på det... Annars blev det klassiska rullar och bitar:
Lax, avokado och california rolls (hur det nu stavas-..) med crabstick, gurka, morot och majonäs, samt laxrullar med gurka och morot. Mumisgt blev det iaf :)

Molly Mus tårta.Molly mus tårta till en liten ettåring. Sockerkaksbotten, hallonmousse och chokladmousse. Spacklad med smörkräm och täckt med hemmagjort sugarpaste. Dekorationer i sugarpaste och kristyr.

Tårta med kallor.Bakade en tårta till sista dagen på sommarvikariatet. Sockerkaksbotten, citronfromage, rårörda jordgubbar och chokladmousse. Spacklad med smörkräm och täckt med hemmagjord sugarpaste. Dekorationer i sugarpaste och kristyr.

Fick även passa på att träna på att göra kallor vilket jag skall göra till ett bröllop om två veckor..

RSS 2.0