Passionsfruktsmousse- recept:

Fick förfrågan om passionsfruktsmousse recept, och självklart delar jag med mig ;)

Har två varianter, en lite enklare och en med mascarponeost i :

6 gelatinblad
1 1/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
250 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
1/2 dl tropisk juice, koncentrerad
2 st passionsfrikter

Blötlägg 6 gelatinblad i kallt vatten i fem minuter. Vispa grädden löst i en bunke. Vispa gulor, socker och vaniljsocker i en annan bunke. Vispa ner mascarponen i äggsmeten. Värm juicen på svag värme i en kastrull. Ta upp och krama ut gelatinbladen, smält ett i taget i juicen, Vispa ner juicen i äggsmeten. Vänd till sist ner den vispade grädden och frukten från två passionsfrukter. Fyll tårtan och Låt den stelna i kylen.


Eller:

6 gelatinblad
6 dl grädde
1 dl tropisk nektar juice
2 passionsfrukter
florsocker

Lägg gelaton i blöt
Vispa grädden
Värm hälften av juicen och smält gelatinbladen i den, häll i resten av juicen.
blanda med grädde och passionsfruktsfruktköttet och smaka av med florsocker. Fyll tårtan och låt stelna ett par timmar.

Dessa recept är till en hel passionsfruktsmoussetårta, men som en av fyllningarna till en tårta räcker en halv sats...

Hoppas detta hjälpte!

Kommentarer
Postat av: Lena

O tack så jätte mycket :) det hjälpte enormt mycket :) Ska bli spännande att testa detta. Tack igen! :)

2011-07-28 @ 21:39:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0