Passionsfruktstårta- recept

Passionsfruktstårta:
Botten:

110 g smör
2 1/3 dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao

Sätt ugnen på 175°C.
Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Tillsätt mjölblandningen i smeten. Bre ut smeten i en smord, mjölad springform, ca 24 cm i diameter. Ha gärna ett bakplåtspapper i botten så är det enklare att lossa tårtan sen.
Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna

Mousse:
5 dl grädde
1 dl tropisk nektarjuice- koncentrat
5 gelatinblad
florsocker efter smak
ev 1 passionsfrukt

Lägg gelatinblad i blöt ca 5 min
Vispa grädden
värm hälften av juicekoncentratet tilld det nästan kokar
smält gelatinet i juicen, häll sedan på resten av juicekoncentratet.
Blanda gelatin+koncentrat med grädden, smaka av med lite florsocker till lagom sötma.
ev kan man ha i fruktköttet av 1 passionsfrukt i moussen.
Låt stelna, i kyl eller frys.

Gelé
2-3 passionsfrukter
2 dl passionsfruktjuice
4 gelatinblad

Lägg gelatinblad i blöt i kallt vatten ca 5 min.
Värm hälften av juicen tills den nästan kokar.
Smält gelatinet i juicen, häll sedan på resten av juicen.
Gröp ur fruktköttet på passionsfrukterna och blanda i.
Häll försiktigt gelébladningen över tårtan när den fortfarande är i sin form. Låt stelna i kyl.

Lossa försiktigt tårtan från sin springform, skär runt gelén under tiden så den inte spricker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0