Svartavinbärsmacrons- Recept

Kakor:
170 g florsocker
110 g siktat mandelmjöl
3 äggvitor
2 msk strösocker
Lila hushållsfärg/ röd+blå hushållsfärg
Svartvinbärskräm:
100 g svartavinbär
125 g vit choklad
2 tsk honung
2 msk grädde
kakor:
Väg upp florsocker och blanda med mandelmjölet. Sikta.
Vispa äggvitor fluffigt. Tillsätt stösockret och fortsätt vispa tills det blivit ett fast skum.
Vänd ner mandel- och florsockerblandningen samt hushållsfärg.
Spritsa ut rundlar, knappt stora som 5-kronor på två bakplåtspappersklädda plåtar.
Låt kakorna vila minst 45 min så får de en finare yta.
Grädda i 125 grader i ca 20 min nederst i ugnen. Kakorna skall vara ganska bleka men underdelen skall släppa från bakplåtspappret.
Låt svalna.
Krämen:
Mixa vinbär och passera genom en sil. Efter detta skall du väga upp så du har 50 g kvar.
Värm upp alla ingredienser i en kastrull tills det smält ihop. Låt stelna i kyl tills krämen är lagom fast att spritsa.
Spritsa svartvinbärskräm på hälften av bottnarna och lägg ihop med resten.
De kan farvaras i kyl i upp till en vecka.
Kommentarer
Postat av: Paulina
Oj, vilka fina tårtor du gör! Tårtan på jobbet var väldigt uppskattad.
/Paulina
Trackback